Kapela Distilling Company je s današnjim danom učinila veoma bitan korak naprijed!

Sa zadovoljstvom možemo objaviti da nam je danas isporučen ranije ugovoreni 500-litarski kotao od strane iStill tvornice iz Nizozemske. Potpuno opremljeni model iStill 500NG stigao je profesionalno pripremljen za otpremu i što je veoma pohvalno, isporučen mjesec dana prije roka.

Kako smo i ranije pisali, prošle smo godine odlučili kupiti laboratorijski uređaj proizveden u iStill-u, model Mini 2, i tako reći, uzeti ga na probnu vožnju za ono što slijedi. Rezultati su bili bolji od očekivanih i uspjeli smo stvoriti neke zadivljujuće destilate. Kad se sve uzme u obzir, sljedeći je korak bio očit. Model iStill 500 ispunjavao je sve uvjete i sada je tu.

Vrlo smo uzbuđeni što ćemo ubrzo početi raditi s našim novim revolucionarnim hibridnim kotlom koji može odraditi bilo koju vrstu destilacije. Ovaj kotao može proizvesti svako jako alkoholno piće zahvaljujući svom inovativnom “packed column” dizajnu. Tehnologija 21. stoljeća, zajedno s kompaktnim dizajnom i izolacijom, umanjuje tekuće troškove u usporedbi s tradicionalnim bakrenim kotlovima za oko 90%, čime korisnik stječe nevjerojatnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Organizacija koja je imala važnu ulogu u nabavci kotla iStill 500NG bila je zaklada FIPRO, dio Znanstveno-tehnološkog parka STEP RI Sveučilišta u Rijeci. Ovim putem još jednom zahvaljujemo FIPRO-u na pomoći u našim projektnim aktivnostima. Sredstva koja je FIPRO osigurao (40.000kn bespovratno, ​​160.000kn beskamatni kredit) uvelike su pokrila troškove nabave ove opreme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *