Jesen je već tradicionalno rezervirana za posjet konferenciji craft destilatera, London Craft Distilling Expo. London nije razočarao niti ove godine, mnoštvo izlagača i dva dana vrlo korisnih edukacija u tri različite sale. Naš savjet je da prije Expa dobro isplanirate koja predavanja želite slušati i koje radionice odraditi, jer jednostavno ne možete fizički sve stići.

Iz osobnog iskustva toplo savjetujemo odlaske na ovakva događanja, pogotovo na London Craft Distilling Expo, jer tu nećete ostvariti samo odličan networking, već sklopiti i neka nova prijateljstva za cijeli život.

Da se sa izlagačima ne mora nužno razgovarati na engleskom dokaz je ekipa DES-a iz Subotice. Pozdrav Momiru i hvala na odličnom razgovoru o šljivovici.

Kad smo već kod šljivovice, sretni smo što je naš primjerak izazvao val oduševljenja na London expu. Šteta što smo imali samo jednu bocu, prošlo bi ih puno više.

Bill Owens i David T. Smith uz Kapela šljivovicu.
David T. Smith je održao i jako dobru radionicu o Old Tom gin stilu.
Izdvajamo i vrlo poučno predavanje o vakuum destilaciji.

Posjet Londonu smo iskoristili i za još jedno razgledavanje našeg budućeg kotla. Radi se kotlu proizvođača iStill iz Nizozemske, model iStill 500. S proizvođačem dogovaramo i određenu prilagodbu za naše potrebe.

Završni panel odličan kao i uvijek, uz mnoštvo interesantnih pitanja. Krene sa stanjem industrije u craft segmentu, pa dalje. Najviše smo se zadržali na temama bačvi i odležavanja, te po prvi put i voćnim rakijama, koje su napokon počele dobivati pažnju koju zaslužuju.

Vidimo se u Londonu i dogodine, ako život dopusti, naravno.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *