Danas smo u prostorijama STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, potpisali Ugovor o financiranju komercijalizacije inovacija s zakladom FIPRO kojim će Zaklada poduprijeti provedbu naših projektnih aktivnosti s 200.000 kuna u narednih 6 mjeseci koliko će trajati financiranje.

FIPRO će nam dodijeliti financijska sredstva za realizaciju projekta pod nazivom Modernizacija destilacijskog kotla i proizvodnog procesa u koji ćemo uložiti dodatnih 122.000 kuna vlastitih sredstava.

Sredstva se dodjeljuju za financiranje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija; izrade ili nabave potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije; izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge; pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala; certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Financiranje je odobreno temeljem bodovanja od strane Povjerenstva u sklopu drugog prošlogodišnjeg javnog poziva kojeg je Zaklada objavila u razdoblju od 30. listopada – 29. studenog 2019. godine.

Dodjelom ovih financijskih sredstava iz projekta ‘Komercijalizacija inovacija’ Zaklada FIPRO i Primorsko-goranska županija (Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj) nastavljaju podupirati inovatorstvo od 2009. godine kad je Županija pokrenula projekt te je, uključivši ovu financijsku dodjelu, dosad poduprto 29 poduzetnika u iznosu od gotovo 2,8 milijuna kuna.

Zaklada poduzetnicima nastavlja pomagati u financiranju komercijalizacije inovacija u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijeka pa se nadamo da će poduzetnici koji vjeruju u kvalitetu svojih proizvoda ili usluga prepoznati ovu priliku i pratiti objave javnog poziva na financiranje u medijima i na službenim stranicama Zaklade FIPRO i prijaviti se za financiranje “ izjavio je ravnatelj Zaklade Boris Golob.

Sredstva ćemo iskoristiti za kupovinu, po našim uputama posebno prilagođenog destilacijskog kotla iStill 500.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *