Kao što smo i bili najavili prošlog rujna za vrijeme London Craft Distilling Expo-a, prošlog tjedna smo naručili iStill 500 destilacijski kotao!

Zašto smo se odlučili za iStill tehnologiju?

“Ne postoji predmet koji je privlačniji, dostojniji proučavanja od prirode. Razumijevanje ovog velikog mehanizma, otkrivanje aktivnih sila i zakona koji upravljaju njime je najviši cilj čovjekovog intelekta.”

To su riječi našeg sunarodnjaka Nikole Tesle, čije su nam ideje, postignuća i napredni način razmišljanja uvijek bili velika inspiracija. Kako dolazimo iz Like, isto kao i naš Nikola Tesla, dijelimo isto poštovanje prema prirodi i znanosti, jednaku znatiželju i želju za napretkom. Od prvih dana razrade ideje i planiranja destilerije, jedna stvar nam je bila vrlo jasna. Željeli smo spojiti našu tradiciju destilacije, moderne tehnologije i poštovanje prirode što je više moguće, s ciljem stvaranja najboljih proizvoda koje je moguće proizvesti.

Fosilna goriva nam nikada nisu bila opcija i snaga pare, ma koliko romantična, pripada vremenu industrijske revolucije. I što je to onda značilo za nas?

To je značilo da nam je bio potreban moderan kotao, pogonjen električnom energijom, koji će jednoga dana koristiti i energiju iz obnovljivih izvora i uz sve to biti u mogućnosti proizvesti vrhunske destilate.

Prošle smo godine odlučili kupiti laboratorijski uređaj proizveden u iStill-u, model Mini 2, i tako reći, uzeti ga na probnu vožnju za ono što slijedi. Rezultati su bili bolji od očekivanih i uspjeli smo stvoriti neke zadivljujuće destilate. Kad se sve uzme u obzir, sljedeći je korak bio očit. Model iStill 500 ispunjavao je sve uvjete, tvrtka iStill neprestano inovira i nadograđuje, podrška i dostupnost informacija od Odina i iStill tima uvijek je bila vrlo zadovoljavajuća, pa smo se stoga odlučili na ovaj korak.

Potpuno opremljen iStill 500 je u dolasku i ne možemo dočekati da počnemo raditi s njim!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *